Mihailo: Đukanović našao pravi momenat da saopšti plan o crnogorskoj crkvi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Jun.2019, 22:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihailo: Đukanović našao pravi momenat da saopšti plan o crnogorskoj crkvi

Crna Gora će dodeliti crkve i manastire onome kome pripadaju, a to je Crnogorska pravoslavna crkva, poručio je danas mitropolit Mihailo.

Mitropolit CPC je, na konferenciji za medije, kazao da je sve što je u Crnoj Gori podignuto do 1918. vlasništvo države.

"Sve posle 1920. što je crkva podigla je njeno, mada ćemo postaviti pitanje od kog novca je to građeno", rekao je Mihailo.

Komentarišući poslednje izjave predsednika države o crkvi, Mihailo je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << rekao da predsednik Milo Đukanović, hoće mir u zemlji.

RTCG podseća da je Đukanović ranije naveo da je ostao jedan važan korak kojim ćemo ispraviti tešku nepravdu učinjenu Crnoj Gori na početku XX veka, a to je obnova Crnogorske autokefalne crkve. "Dopadalo se to nekome ili ne, na tome ćemo vrlo predano raditi", poručio je Đukanović.

Mihailo je dodao da je Đukanović imao i ranije to u planu, ali da je tražio pravi momenat kada to da saopšti.

"Đukanović je merio svoje vreme i našao pravi momenata kada to da saopšti kako ne bi došlo do konflikta. Trebalo je sačekati. Znate kakva je bila situacija u Crnoj Gori. Bila bi druga Srebrenica da se nismo ovako ponašali", dodao je Mihailo.

Na izjavu mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija da je Đukanović prvi ateist koji stvara crkvu, Mihailo je odgovorio da "Đukanović ne stvara crkvu, nego pomaže."

"On (Đukanović) hoće mir u državi i njegovom izjavom je potvrđena obnova CPC", istakao je Mihailo.

Na pitanje ako Venecijanska komisija ne da pozitivno mišljenje na Predlog zakona o slobodi veroispovesti da li može doći do toga da Vlada povuče to zakonsko rešenje, Mihailo je rekao da je SPC već "izgubila".
Pogledaj vesti o: Milo Đukanović

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.