Vučić sa Šentopom: Srbija u Turskoj vidi važnog partnera u očuvanju mira i stabilnosti

Izvor: B92, 08.Dec.2022, 12:15

Vučić sa Šentopom: "Srbija u Turskoj vidi važnog partnera u očuvanju mira i stabilnosti"

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa predsednikom Velike Narodne skupštine Republike Turske Mustafom Šentopom.

Sagovornici su se saglasili da sveobuhvatna saradnja i intenzivni politički dijalog pokazuju da su odnosi Srbije i Turske na najvišem nivou u savremenoj istoriji, što je rezultat uzajamnog poštovanja i poverenja, ali i izuzetnog ličnog odnosa dvojice predsednika.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Predsednik Vučić i predsednik turskog parlamenta Šentop saglasili su se da će još intenzivnija razmena poseta doprineti bržoj realizaciji postojećih, kao i dogovorima o budućim projektima.

"Veliko zadovoljstvo zbog ponovnog susreta sa dragim gostom Mustafom Šentopom. Iskoristio sam i ovu priliku da uputim pozdrave prijatelju Erdoganu. Razgovarali smo o dinamici srpsko-turskih bilateralnih i ekonomskih odnosa, energetskoj bezbednosti, investicijama, kao i o situaciji u regionu. Naglasio sam da Srbija u Turskoj vidi važnog partnera u očuvanju mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu, ali i u realizaciji kapitalnih projekata u oblasti infrastrukture i energetike, koji doprinose većoj sigurnosti svih građana ne samo Srbije, već i zemalja regiona", objavio je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

JAČANJE SRPSKO-TURSKIH ODNOSA: Vučić se sastao sa predstavnicima Ankare (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Dec.2022

- Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa predsednikom Velike Narodne skupštine Republike Turske Mustafom Šentopom...Predsednik se nakon sastanka oglasio na svom Instagram nalogu...- Veliko zadovoljstvo zbog ponovnog susreta sa dragim gostom @mustafasentop @tbmmresmi. Iskoristio...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Vučić sa turskim zvaničnikom: Srbija u Turskoj vidi važnog partnera

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Dec.2022

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednikom Velike Narodne skupštine Republike Turske Mustafom Šentopom, sa kojim je razgovarao o dinamici bilateralnih odnosa i ekonomske saradnje, kao i o značaju parlamentarne saradnje...Sagovornici su se saglasili da sveobuhvatna saradnja...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.