Brnabić: Povučena odluka o proterivanju ambasadora Crne Gore

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Nov.2020, 03:16

Brnabić: Povučena odluka o proterivanju ambasadora Crne Gore

"Vlada Srbije odučila je da povuče odluku o proterivanju ambasadora Crne Gore", izjavila je predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić posle sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i ministrom inostranih poslova Srbije Nikolom Selakovićem.

Brnabić je na konferenciji za medije istakla da je takva odluka doneta na inicijativu Vučića, a posle konsultacija sa Srbima iz Crne Gore.

"Srbija će još večeras, unilateralno, povući odluku o proterivanju ambasadora >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Crne Gore", saopštila je nakon sastanka sa predsednikom i ministrom spoljnih poslova, Brnabić.

"Predsednik Vučić pozvao je mene i ministra Selakovića na razgovor da se konsultujemo oko odluke vlade. On razume i podržava ovu odluku, jer je u skladu sa Bečkom konvencijom, i protokolima. Ali, nam je rekao da su konvencije važne, ali da su život i naše prijateljstvo sa Crnom Gorom važnije", prenela je Brnabić.

U želji da Srbija pruži još jednom ruku saradnje i prijateljstva, jer je bilo dosta sukoba u regionu, Vučić je zamolio predstavnike vlade da preispitaju tu odluku.

"Konsultovali smo i predstavnike srpskog naroda u Crnoj Gori, koji su ovu odluku podržali. Srbija će unilateralno, jednostrano povući još večeras odluku o proterivanju ambasadora Crne Gore u Srbiji", rekla je Brnabić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se ranije sa predsednicom Vlade Srbije Anom Brnabić i ministrom spoljnih poslova Srbije Nikolom Selakovićem povodom najnovijih dešavanja u odnosima sa Crnom Gorom.

Predsednik, predsednica Vlade i ministar inostranih poslova razmotrili su i druge spoljnopolitičke teme, pre svega odnose sa zemljama u regionu.

Sastanak je usledio dan nakon što je Crna Gora proglasila ambasadora Srbije Vladimira Božovića personom non grata u toj zemlji, zbog, kako je obrazloženo, kontinuiranog mešanja u unutrašnja pitanja Crne Gore.

Srbija je sinoć odgovorila recipročnom merom, uskraćujući gostoprimstvo ambasadoru Crne Gore Tarzanu Miloševiću.

Predsednik je sastanak zakazao u želji da se spuste tenzije, saznaje Tanjug, u skladu s njegovom regionalnom politikom, koja se uvek držala ideje da Srbija mora da vodi računa da ne otežava položaj Srba u zemljama regiona.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Vučić danas sa premijerkom i ministrom Selakovićem o Crnoj Gori

Izvor: Radio 021, 29.Nov.2020

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zakazao je sastanak sa predsednicom Vlade Srbije Anom Brnabić i ministrom spoljnih poslova Srbije Nikolom Selakovićem povodom najnovijih dešavanja u odnosima sa Crnom Gorom i, kako je rečeno u kabinetu predsednika, u želji da se spuste tenzije...Vučić namerava...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.