Vučić s predstavnicima Kvinte

Izvor: B92, 14.Jun.2023, 07:39

Vučić s predstavnicima Kvinte

Beograd -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se danas sa predstavnicima zemalja Kvinte.

Sastanak s predstavnicima SAD, Velike Britanije, Francuske, Italije, Nemačke, kao i sa šefom delegacije EU biće održan u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike sa početkom u 09.00 časova, saopštila je pres služba predsednika.

Podsetimo, predstavnici zemalja Kvinte održali su u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << utorak nenajavljen sastanak s kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem, nakon čega se ni jedna strana nije oglašavala. Potom je Kurti održao vanrednu konferenciju za medije na kojoj je izneo svoj predlog od pet tačaka za smirivanje situacijim na severu KiM.

Međutim, par sati nakon toga kosovska policija je uhapsila jednog Srbina u severnoj Kosovskoj Mitrovici, za kog tvrdi da je organizator nasilnih protesta na severu KiM. Zvaničnici u Srbiji, međutim, tvrde da je reč o sportisti.

Takođe, zbog odbijanja da deeskalira situaciju, Kurtiju već ozbiljno prete kaznenim merama, a neke su već primenjene.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Vučić danas sa predstavnicima zemalja Kvinte

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 14.Jun.2023

BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se danas sa predstavnicima zemalja Kvinte – Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije, Francuske, Italije i Nemačke, kao i šefom delegacije Evropske unije. Sastanak će biti održan u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.