Vučić početkom marta u Vašingtonu

Izvor: RTS, 20.Feb.2020, 20:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić početkom marta u Vašingtonu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić trebalo bi početkom marta u Vašingtonu da učestvuje na godišnjoj konferenciji Američko-izraelskog komiteta za javne poslove AIPAC, saznaje Tanjug iz diplomatskih izvora.
Aleksandar Vučić će, prema informacijama Tanjuga, na tom, najvećem skupu američke proizraelske zajednice, govoriti >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << o odnosima Srbije i Izraela, ali i o izazovima globalne politike.

Kao govornici, na sajtu Komiteta, najavljeni su lider većine u Predstavničkom domu Kongresa Steni Hojer i lider republikanaca u Kongresu Kevin Mekkarti, te niz eksperata iz različitih oblasti.
Vučić, kako Tanjug saznaje, na ovom skupu učestvuje kao gost, što je inače u skladu sa praksom Komiteta da na godišnju konferenciju pozove istaknute ličnosti američke i svetske politike.
Tako su prošle godine na skupu govorili američki potpredsednik Majk Pens i državni sekretar Majk Pompeo, kao i tadašnja premijerka Rumunije Vjorika Dančila.
U srpskoj javnosti, inače, ovih dana su se pojavile špekulacije o skorom odlasku predsednika Srbije u SAD, ali se to vezuje za proces rešavanja kosovskog problema, u kojem SAD, inače, u poslednje vreme imaju sve veću inicijativu.
Međutim, prema Tanjugovim saznanjima, odlazak predsednika u Vašington i učešće na konferenciji AIPAC ima širi kontekst u sklopu intenziviranja srpsko-američkih odnosa.
Susreti sa američkim zvaničnicima, koji se podrazumevaju na ovako značajnim i velikim skupovima u Vašingtonu, prilika su, naravno, za razgovore na sve aktuelne teme srpsko- američkih odnosa.
Vučić se nedavno u Minhenu sastao sa senatorom Ronom Džonsonom, kao i delegacijom Kongresa SAD, predvođenom senatorom Rodžerom Vikerom.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić početkom marta u Vašingtonu?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Feb.2020

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić trebalo bi početkom marta u Vašingtonu da učestvuje na godišnjoj konferenciji Američko-izraelskog komiteta za javne poslove, AIPAC, saznaje Tanjug iz diplomatskih izvora...Vučić će, prema informacijama Tanjuga, na tom, najvećem skupu američke proizraelske...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Vučić ide u Vašington, na najvećem skupu američke proizraelske zajednice

Izvor: B92, 20.Feb.2020

Predsednik Vučić trebalo bi početkom marta u Vašingtonu da učestvuje na godišnjoj konferenciji Američko-izraelskog komiteta za javne poslove, AIPAC...Vučić će, prema informacijama Tanjuga, na tom, najvećem skupu američke proizraelske zajednice, govoriti o odnosima Srbije i Izraela, ali i...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.