Vučić: Važno je nastaviti dijalog sa Prištinom

Izvor: Vesti-online.com, 07.Nov.2012, 13:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Važno je nastaviti dijalog sa Prištinom

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je važno da se nastavi dijalog sa Prištinom i da Srbija neometano nastavi put ka EU.

Vučić: Srbija da nastavi put ka EU  

 

Vučić je kazao da će danas razgovarati sa premijerom Ivicom Dačićem, koji večeras u Briselu treba da razgovara sa predsednikom Vlade samoproklamovanog Kosova Hašimom Tačijem >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << i visokom predstavnicom EU Ketrin Ešton.

 

"Važno je da se dijalog sa Prištinom nastavi i da Srbija neometano nastavi svoj put ka Evropskoj uniji, a da pritom ne ugrozi svoje nacionalne interese", rekao je Vučić i dodao da od današnjeg sastanka u Briselu ne očekuje ništa senzacionalno.

 

Dačić i Tači prvi put su u Briselu razgovarali 19. oktobra.

  "Do nedelje ću saopštiti podatke o prisluškivanju"

 

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić ponovio je danas da će do nedelje izneti podatke koji se tiču nadzora komunikacija državnih funkcionera i da će nakon toga morati da dođe do određenih promena.

 

"Određenih promena će svakako biti. Na kojim nivoima, to ćemo videti", rekao je Vučić. On je kazao da će tu (u podacima koje će izneti) biti "vrlo interesantnih stvari".

 

Vučić je rekao da je nekoliko dana zakasnio u odnosu na obećanje kada je u pitanju objavljivanje informacija vezanih za kupovinu listova "Politika", "Večernje novosti" i "Dnevnik" ali da ovaj put neće zakasniti i da će pre ponedeljka objaviti sve što je bitno za slučaj prisluškivanja državnih funkcionera.
Pogledaj vesti o: Hašim Tači,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.