Izvor: Radio Slobodna Evropa, 22.Avg.2014, 13:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Nije nam stigao demarš, poštujemo EU

Premijer Srbije Aleksandar Vučić saopštio je da Srbija poštuje EU, da ozbiljno shvata poruku iz Brisela, ali da nije ugrožena zbog trgovinskih odnosa prema Rusiji.

On je ponovio da će se ponašati prema preporukama, ali da neće uvoditi sankcije Rusiji.

Vučić je rekao da Vladi nije upućen demarš, već "ed memoar" (stavljno do znanja) ,u kome se iznosi stav EU da bi izvozni podsticaji, državni >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << krediti ili garancije za izvoz u Rusiju bili posmatrani kao "nefer i neprijateljsko ponašanje".

"Prije dva dana u Obrenovcu mi je uručen ed memoar od zamjenika šefa Kancelarije EU u Beogradu Oskara Benedikta u kojem se Vlada Srbije obavještava da bi trebalo da se uzdržimo od bilo kakvih mjera podržavanja izvoza u Rusiju. Stav je da ne bi trebalo da suštinski ili značajno proširimo srpski udio u izvozu na rusko tržište, zamjenjujući izvoz zemalja EU", rekao je Vučić.

Vučić je rekao da Srbija to shvata na veoma odgovoran način i da će odgovorno postupiti.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Vučić: Srbija neće uvoditi sankcije Rusiji

Izvor: VOA, 22.Avg.2014

Srbija će poštovati preporuke Brisela, ali neće uvoditi sankcije Rusiji, poručio je danas premijer Aleksandar Vučić, posle preporuka Brisela da ne daje podsticaje za izvoz u Rusiju. Istovemeno, šef diplomatije Ivica Dačić istakao tokom posete Berlinu da je Srbija talac situacije u Ukrajini...Posle...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.