Izvor: TvojPortal.com, 27.Avg.2012, 10:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Dogovor na lokalu ili novi izbori

Pressonline Lider naprednjaka Aleksandar Vučić potvrdio je na sednici Glavnog odbora SNS-a da ta stranka ne odustaje od prekomponovanja vlasti u pojedinim lokalnim zajednicama."Potrebno je da se o tome dogovorimo sa koalicionim partnerima. U suprotnom, Srpska napredna stranka je uvek spremna za izbore", poručio je Vučić na sednici Glavnog odbora, koja se održava u Centru "Sava"."Ili možemo da se dogovorimo ili nije kraj sveta. Ko god bilo i kada želi na izbore, mi od izbora >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << nikada nećemo bežati", poručio je Vučić.


On je rekao da se ne može dozvoliti da su u Novom Sadu i u nekim drugim lokalnim zajednicama na vlasti koalicioni partneri SNS-a koji su na izborima "dobili tri puta manje od naprednjaka".
"Poštujemo koalicione partnere", rekao je Vučić, ali i poručio članovima stranke iz Novog Sada, Leskovca i Zaječara da ne moraju da brinu i da će "uzeti odgovornost, ali i morati da rade na mnogo bolji i odgovorniji način u svojim lokalnim sredinama".
Lider naprednjaka je rekao da SNS ne traži vlast, već elementarno poštovanje i odgovornost.
"Nećemo dozvoliti drugima da se prema nama odnose kao prema nekome ko nije dovoljno vredan na bilo kom mestu u Srbiji", naglasio je Vučić.
Kako je rekao, SNS ima najveću odgovornost za stanje u zemlji, koja je u strašnoj političkoj, ekonomskoj, moralnoj i svakoj drugoj vrsti krize.
"Naša obaveza je da nam ispred naših partijskih interesa bude država, da nam interesi zemlje i građana budu ispred naših pojedinačnih i partijskih innteresa. Naš je posao da kada izađemo iz vlade ne budemo mi bogatiji, već građani. Ako ne bude tako bolje da u vladu nismo ni ulazili. To je stvar na kojoj ćemo istrajati", istakao je Vučić.
On je uveren da je SNS do sada pokazala da nema tu vrstu partijske ostrašćenosti da joj pojedinačni i stranački interesi budu prioritet.
Osvrćući se na nezadovoljstvo nekih iz SNS što nisu svi iz prethodne vlasti smenjeni, Vučić je rekao da je politika SNS da ne doliva ulje na vatru i da nema revanšizma, kao i da uvek bira možda sporiji, ali stabilniji i sigurniji put za Srbiju.
Lider SNS-a je najavio da će ta stranka 29. septembra održati Skupštinu, na kojoj će izabrati stranačke funkcionere i organe. Proces kandidovanja za funkcionere SNS-a i stranačke organe počinje, rekao je Vučić.

Pogledaj vesti o: Izbori,   Srpska Napredna Stranka

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.