Vojska zahteva hitne mere od Janukoviča

Izvor: RTS, 31.Jan.2014, 12:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojska zahteva hitne mere od Janukoviča

Ukrajinska vojska pozvala predsednika Viktora Janukoviča da preduzme hitne mere i stabilizuje situaciju u toj zemlji. Demonstranti nastavljaju okupljanja u centru Kijeva.

Predsedniku Ukrajine Viktoru Janukoviču vojska je uputila poziv da preduzme "hitne mere" radi "stabilazacije" situacije u zemlji.

"Vojska i drugi zaposleni u Ministarstvu odbrane pozvali su vrhovnog komandanta oružanih snaga da preduzme hitne mere radi stabilizacije situacije u zemlji", >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << navodi se u saopštenju koje je objavljeno na sajtu Ministarstva odbrane Ukrajine.

Ukrajinski opozicioni aktivista Dmitro Bulatov, koji je prošle sedmice nestao, izjavio je danas da je bio otet i mučen.  

Bulatov je nestao 22. januara a pronađen je juče izvan Kijeva. On tvrdi da su ga otmičari teško pretukli, odsekli mu deo uva i isekli mu lice.

Nestanak Bulatova izazvao je šok u zemlji. Osim njega nestala su još dvojica, a jedan je pronađen mrtav, prenosi AP. 

Ukrajinska opozicija već više od dva meseca protestuje zahtevajući, između ostalog, odlazak sa vlasti Janukoviča zbog njegovog odbijanja da potpiše sporazum o pridruživanju EU.

Ukrajinski predsednik optužio je opoziciju da "nastavlja da pogoršava situaciju", ali i priznao "greške" vlasti.

Situacija u Ukrajini je i dalje napeta, a demonstranti su nastavili i danas da se okupljaju u centru Kijeva.

Američki državni sekretar Džon Keri sastaće se sutra sa liderima ukrajinske opozicije u Minhenu, na marginama bezbednosne konferencije, najavili su američki zvaničnici.

"U subotu posle podne, Keri će imati priliku za prvi susret sa glavnim ljudima ukrajinske opozicije", rekao je kasno sinoć neimenovani zvaničnik Stejt departmenta.

Na 50. bezbednosnoj konferenciji u Minhenu, koja će trajati do 2. februara, okupiće se političari, diplomate i stručnjaci iz celog sveta.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vojska traži "hitne mere" Janukoviča

Izvor: RTS, 31.Jan.2014

Ukrajinska vojska pozvala predsednika Viktora Janukoviča da preduzme hitne mere i stabilizuje situaciju u toj zemlji. Demonstranti nastavljaju okupljanja u centru Kijeva. Janukovič potpisao uslovnu amnestiju za uhapšene demonstrante. ..Predsedniku Ukrajine Viktoru Janukoviču vojska je uputila poziv da...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.