Vesić odgovara Oriću: Jaka međunarodna pozicija Srbije frustrira pojedine zemlje

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Jul.2018, 10:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vesić odgovara Oriću: Jaka međunarodna pozicija Srbije frustrira pojedine zemlje

Srbija vodi konstruktivnu politiku

Komentarišući izjavu Nasera Orića da će rata biti mnogo brže nego što su ga oni dočekali, funkcioner SNS i zamenik gradonačelnika Goran Vesić, rekao  je da zbog sve bolje međunarodne pozicije Srbije imamo takve izjave, koje dolaze iz BiH, Makedonije i sa KiM.

Pročitajte i:

-Njih stalno frustrira pozicija Srbije i snaga koju predsednik Aleksandar Vučić ima u međunarodnoj zajednici. Da nije Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i konstruktivne politike Vučića ko zna šta bi se dešavalo na Balkanu- rekao je Vesić gostujući na Pinku.

Istakao je da se Vučić mnogo puta sastao sa najvišim zvaničicima Rusije, Kine, SAD, Nemačke i drugih zemalja i da Srbija ima sada mnogo bolju poziciju nego što je veličina naše zmelje i njena ekonomska moć.

Vesić je, takođe, rekao da se Srbija ponašala vrlo konstruktivno u svim krizama u prethodnom periodu i u Hrvatskoj, Crnoj Gori, Republici Srpskoj i BiH.

- Cij Srbije je da se očuva stabilnost Balkana- naglasio je Vesić i napomenuo da je mir važan za dalji razvoj i privlačenje investicija za sve zemlje u reigonu. Sećate se carinskog rata sa Hrvatskom, kada je prvi put EU stala na stranu zemlje koja nije članica EU i to frustrira naše protivnike. Takođe, jaka Srbija može ne samo da razvija sebe već i da štiti interese svojih sunarodnika na Balkanu. Zato je najvažnije da se Srbija razvija.

Vesić je poručio da dogod je Srbija snažna može da brani ne samo svoje već i interese Srba van Srbije.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.