Vesić: Jaka međunarodna pozicija Srbije frustrira pojedine zemlje

Izvor: Večernje novosti, 14.Jul.2018, 09:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vesić: Jaka međunarodna pozicija Srbije frustrira pojedine zemlje

Srbija vodi konstruktivnu politiku i ima sve jaču međunarodnu poziciju, što frustrira pojedine zemlje, izjavio je danas funkcioner SNS i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić Srbija vodi konstruktivnu politiku i ima sve jaču međunarodnu poziciju, što frustrira pojedine zemlje, izjavio je danas funkcioner SNS i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić. On je komentarišući >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << izjavu Nasera Orića da će rata biti mnogo brže nego što su ga oni dočekali, rekao da zbog sve bolje međunarodne pozicije Srbije imamo takve izjave, koje dolaze iz BiH, Makedonije i sa KiM. "Njih stalno frustrira pozicija Srbije i snaga koju predsednik Aleksandar Vučić ima u međunarodnoj zajednici. Da nije Srbije i konstruktivne politike Vučića ko zna šta bi se dešavalo na Balkanu", rekao je Vesić gostujući na Pinku. Istakao je da se Vučić mnogo puta sastao sa najvišim zvaničicima Rusije, Kine, SAD, Nemačke i drugih zemalja i da Srbija ima sada mnogo bolju poziciju nego što je veličina naše zmelje i njena ekonomska moć. Vesić je, takođe, rekao da se Srbija ponašala vrlo konstruktivno u svim krizama u prethodnom periodu i u Hrvatskoj, Crnoj Gori, Republici Srpskoj i BiH. "Cij Srbije je da se očuva stabilnost Balkana", naglasio je Vesić i napomenuo da je mir važan za dalji razvoj i privlačenje investicija za sve zemlje u reigonu. "Sećate se carinskog rata sa Hrvatskom, kada je prvi put EU stala na stranu zemlje koja nije članica EU i to frustrira naše protivnike. Takođe, jaka Srbija može ne samo da razvija sebe već i da štiti interese svojih sunarodnika na Balkanu. Zato je najvažnije da se Srbija razvija". Vesić je poručio da dogod je Srbija snažna može da brani ne samo svoje već i interese Srba van Srbije.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Vesić: Jaka međunarodna pozicija Srbije frustrira pojedine zemlje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Jul.2018

Srbija vodi konstruktivnu politiku i ima sve jaču međunarodnu poziciju, što frustrira pojedine zemlje, izjavio je danas funkcioner SNS i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić...On je komentarišući izjavu Nasera Orića da će rata biti mnogo brže nego što su ga oni dočekali, rekao da zbog...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.