Veselji: Taksa pravična odluka, neće biti povod za pad Vlade

Izvor: Beta, 17.Feb.2019, 13:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veselji: Taksa pravična odluka, neće biti povod za pad Vlade

Predsednik Skupštine Kosova Kadri Veselji izjavio je danas na svečanoj sednici povodom 11. godišnjice proglašenja nezavisnosti Kosova, da je taksa na robu iz Srbije bila pravična odluka i da neće biti povod za obaranje vlade."Srbija je zaslužila taksu. Državno odlučivanje ne treba da bude pojedinačno, to treba da bude institucionalna odluka. Zajedno sa SAD i EU Kosovo je sigurnije. Interesi SAD su i naši interesi. Vlada neće pasti zbog taksi, pašće jedino zarad interesa gradjana", kazao je Veselji.Prema njegovim rečima potrebno je mnogo razloga za suspenziju taksi koje su uvedene na robu iz Srbije."Treba da stavimo na vagu strateške interese naše zemlje u odnosu na Srbiju, imajući u vidu i medjunarodne interese koji determinišu, Rusiju sa njenim saveznicima sa jedne strane i SAD i EU na drugoj strani. Sa SAD i EU uz sebe Kosovo je bolje i sigurnije", kazao je Veselji.Kazao je da se strateški i geopolitički interesi zapada i Amerike u potpunosti saglasni sa interesima Kosova i albanske nacije."Zato Skupština i Vlada treba da ostanu iza zajedničkih opredeljenja Kosovo – SAD i EU. U suprotnom Kosovo neće pobediti, dok će se Srbija rehabilitovati. Kao lider vladajuće koalicije neću dozvoliti da ni u jednom trenutku naši odnosi sa Srbijom ...

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Haradinaj slavi nezavisnost Kosova: "Sporazum sa Srbijom samo u sadašnjim granicama"

Izvor: Blic, 17.Feb.2019

Institucionalni i politički lideri Prištine na svečanoj sednici kosovskog parlamenta povodom 11. godišnjice tzv. nezavisnosti poručili su da su zainteresovani za sporazum sa Beogradom u postojećim granicama kosovske teritorije i da aktuelna vlada neće pasti zbog taksi nametnutih na robu iz Srbije.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.