Vekarić: Nastavak saslušanja najverovatnije u podne

Izvor: Blic, 27.Maj.2011, 09:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vekarić: Nastavak saslušanja najverovatnije u podne

BEOGRAD - Saslušanje Ratka Mladića biće nastavljeno najverovatnije oko podne, izjavio je danas zamenik tužioca za ratne zločine Bruno Vekarić.

Jučerašnji blog iz minuta u minuta pročitajte ovde.

Novo: 08:58 Ljajić ne očekuje proteste

Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić izjavio je sinoć da ne očekuje veće proteste i reagovanje na hapšenje Ratka Mladića. Uprkos >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << tome što se 51 odsto građana protivi izručenju Mladića Hagu, u Srbiji nema te političke snage koja bi mogla da ih izvede na ulicu, niti da destabilizuju državu. Ljajić je za TV B92 rekao da zato ne očekuje veće proteste i reakcije zbog hapšenja Mladića.

08:37 Od jutros mirno u selu Lazarevo kod Zrenjanina

U selu Lazarevo, u kom je uhapšen juče Ratko Mladić i u kom su nakon hapšenja izbili brojni incidenti protestanata sa policijom, a zatim i sa novinarima, od jutros je mirno. Okupljanja oko kuće Mladića nema, a patrole policije dežuraju i stalno obilaze selo.

08:29 Danas dodatni detalji

Vekarić je za Radio televiziju Srbije rekao da će u toku dana biti održan i sastanak Akcionog tima za saradnju s Haškim tribunalom i biće saopšteni dodatni detalji.

On je rekao da bi Mladić trebalo da bude prebačen u Haški tribunal najkasnije za sedam dana i da je važno da se postupak ekstradicije sprovede na adekvatan način, u skladu sa zakonima.

"Važno je da je njegov identitet utvrdjen. Sve zavisi od njegove odbrane da li će podnositi žalbe, ali maksimalan rok je sedam dana", rekao je Vekarić upitan o prebacivanju Mladića u Hag.

Povezane vesti: Njujork tajms: Srbija odmakla na putu ka EU Ogorčeni smo što se Srbi raduju hapšenju Mladić radio kao nadničar na građevini Smestili su farsu u naše pitomo selo Srbiji otvoren put ka Evropskoj uniji
Pogledaj vesti o: Uhapšen Ratko Mladić,   Rasim Ljajić

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.