Varvarska agresija nas neće pokolebati

Izvor: B92, 14.Apr.2018, 08:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Varvarska agresija nas neće pokolebati"

Zapadni napad na Siriju neće imati nikakvog uticaja na rešenost sirijske vojske u borbi protiv ekstremista i uspostavljavanju kontrole nad celom zemljom.

To je saopštilo sirijsko Ministarstvo spoljnih poslova.

"Varvarska agresija...neće se ni na koji način odraziti na rešenost i upornost sirijskog naroda i njihovih herojskih oružanih snaga", navodi se u saopštenju, prenosi sirijska državna novinska >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << agencija SANA.

Ova agresija će, zaključuje sirijsko Ministarstvo, "samo dovesti do rasplamsavanja tenzija u svetu i ugroziti medjunarodnu bezbednost".

Sjedinjene Američke Države, Velika Britanija i Francuska noćas su izvele vazdušne udare na Siriju, u kojima je pogodjena i vazdušna baza zapadno od Damaska, u blizini granice sa Libanom.

Napad je pogodio i vojni depo u istočnom Kalamunu, severozapadno od Damaska, lokaciju u Masjafu 170 kilometara severno od prestonice.

Sirijski mediji su javili da je pogodjen naučno istraživacki centar u Damasku za koji Pentagon tvrdim da je korišćen za razvijanje i proizvodnju hemijskog i biološkog oružja, preneo je Rojters.

Pročitajte još:

Počeo napad na Siriju, delovale SAD, VB i Francuska

Rusija: Napad na Siriju neće ostati bez posledica

Nastavak na B92...






Povezane vesti

MSP Sirije: Varvarski napad neće nas pokolebati

Izvor: Nezavisne Novine, 14.Apr.2018

DAMASK - Zapadni napad na Siriju neće imati nikakvog uticaja na riješenost sirijske vojske u borbi protiv ekstremista i uspostavljavanju kontrole nad cijelom zemljom, saopštilo je danas sirijsko Ministarstvo spoljnih poslova.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.