Varheji: Potrebna nam je Srbija za stolom na samitu u Tirani

Izvor: Beta, 02.Dec.2022, 14:38

Varheji: Potrebna nam je Srbija za stolom na samitu u Tirani

Evropski komesar za proširenje Oliver Varheji izjavio je danas u Beogradu da lideri Evropske unije naredne nedelje po prvi put dolaze na Zapadni Balkan da sa liderima iz regiona o njemu razgovaraju te da je potrebno da i Srbija bude za stolom na Samitu EU-Zapadni Balkan.Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić ranije su najavili da Srbija po prvi put neće učestvovati na samitu zbog mlake reakcije EU na odabir Nenada Rašića za ministra u Vladi Kosova, navodeći da takva odluka nije volja Srba sa Kosova."Proces proširenja je jedan od tri glavna prioriteta lidera. To je razlog zašto i imamo naredne nedelje Samit u Tirani gde će naši lideri prvi put doći u region da razgovaraju. Potrebno je da se svi angažuju i potrebno nam je da Srbija bude za stolom", rekao je Varheji nakon sastanka sa Vučićem.Dodao je da je jedino pravo dugoročno rešenje za mir, stabilnost i prosperitet - članstvo u EU.Vučić i Brnabić juče su oštro reagovali na izjavu portparola EU Petera Stana koji je pozvao obe strane da hitno rade na povratku kosovskih Srba u sve kosovske institucije, u skladu sa obavezujućim sporazumima o dijalogu, a sve zainteresovane strane da se uzdrže od bilo kakve ...
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Brnabić: Vučić je rekao istinu o ulasku Rašića i Trajković u Kurtijevu vladu, to nije crtanje mete

Izvor: Danas, 02.Dec.2022

Premijeka Ana Brnabić izjavila je danas da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao "istinu o onima koji su ušli sa manje od jedan odsto glasova u Kurtijevu vladu", navodeći da to nije crtanje mete na njihovom čelu.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.