Vanredna situacija na zapadu Grčke zbog kiša i poplava

Izvor: B92, 02.Dec.2017, 20:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vanredna situacija na zapadu Grčke zbog kiša i poplava

Atina -- U opštinama Agrinio i Mesologi na zapadu Grčke proglašena je vanredna situacija nakon obilnih kiša koje su izazvale poplave i klizišta u tom regionu, piše ANA.

Grčka agencija navodi da je odluku o proglašenju vanredne situacije doneo prefekt Zapadne Grčke Apostolos Kacifaras posle sastanka lokalnih opštinskih vlasti u Mesologiju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Navodi se da su vlasti takođe odlučile da formiraju komitete za procenu štete na kućama, poslovnim objektima i infrastrukturi.

Jake padavine dovele su do izlivanja reka i evakuacije stanovništva na jugu Albanije.

Evakuisano je više od 100 porodica u blizini reke Vojuša, oko 120 kilometara jugozapadno od Tirane, saopštilo je albansko Ministarstvo odbrane.

Albanski premijer Edi Rama rekao je da da se 6.400 spasilaca, policajaca i vojnika bori s "veoma kritičnom " situacijom.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Dramatično u Grčkoj, reke bujaju i u Makedoniji!

Izvor: Mondo, 02.Dec.2017

U opštinama Agrinio i Mesologi na zapadu Grčke danas je proglašena vanredna situacija nakon obilnih kiša koje su izazvale poplave i klizišta u tom regionu, prenosi ANA. Bujaju reke i u Makedoniji...Foto: AP Photo/Hektor Pustina..Grčka agencija navodi da je odluku o proglašenju vanredne situacije...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.