VOZAČI, VELIKI OPREZ! Jeste suvo, ali jak vetar duva širom Srbije, saobraćaj je usporen!

Izvor: Telegraf.rs, 06.Jan.2017, 09:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VOZAČI, VELIKI OPREZ! Jeste suvo, ali jak vetar duva širom Srbije, saobraćaj je usporen!

Saobraćaj je usporen zbog zimskih uslova vožnje, najviše snega je palo u južnim, istočnim, jugoistočnim i centralnim delovima Srbije, dok je ponegde moguće i stvaranje manjih snežnih nanosa, saopštio je AMS S.

Prema rečima meterologa počinje period ledenih dana, kada će se temperature kretati u intervalu između desetog i dvadesetog podeoka ispod nule.

I pored intezivnih intervencija putara na posipanju kritičnih deonica jak mraz i veoma niske temperature pretvaraju >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << svaku iole vlažnu deonicu u led ili izraženu poledicu na koju iz AMS S posebno upozoravaju vozače.

Zbog pojačanog strujanja hladnog vazduha i vlažnosti kolovoza najpre dolazi do formiranja poledice na mostovima i nadvožnjacima, stoga je potrebno prilagoditi vožnju i brzinu uslovima na putu.

Foto: Tanjug/Dušan Aničić

Na put treba kretati isključivo sa kompletnom zimskom opremom, jer su česta proklizavanja i preprečavanja vozila posebno na usponima i prevojima, koja su ujedno i uzrok zastoja i pekida u saobraćaju.

Saobraćaj je trenutno umerenog intenziteta, međutim kako je sutra Božić naročito u popodnevnim satima očekujemo pojačan saobraćaj najviše na izlazu iz većih gradskih sredina, a to ujedno može biti uzrok nešto dužeg zadržavanja i na naplatnim rampama, kao i na graničnim prelazima.

(Telegraf.rs / tanjug)

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

VOZAČI, SAMO POLAKO: JUG Srbije ZAVEJAN, čuvajte se SNEŽNIH NANOSA!

Izvor: Kurir, 06.Jan.2017

...Prema rečima meterologa počinje period ledenih dana, kada će se temperature kretati u intervalu između desetog i dvadesetog podeoka ispod nule..I pored intezivnih intervencija putara na posipanju kritičnih deonica jak mraz i veoma niske temperature pretvaraju svaku iole vlažžnu deonicu u led...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.