Užas u Kijevu: Bivša zamenica ukrajinskog državnog tužioca i njena ćerka pronađene mrtve

Izvor: B92, 10.Jan.2024, 20:55

Užas u Kijevu: Bivša zamenica ukrajinskog državnog tužioca i njena ćerka pronađene mrtve

Bivša zamenica glavnog tužioca Ukrajine Olga Mihajlovna Kolinko pronađena je mrtva u svojoj kući u Kijevu.

Njena ćerka Jaroslava je pronađena mrtva u susednom stanu,

Ovo prenosi ukrajinski portal Ogledalo nedelje, pozivajući se na izvore u policiji.

Olga Kolinko otkrivena je 10. januara kada su zaposleni u stambenoj upravi (ZHEK-u) u prisustvu policije razvalili vrata stana. Pozvali su ih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << komšije zbog činjenice da je dan pre toga voda počela da se sliva niz stub, a vlasnici nisu otvorili vrata.

Poznato je da je 71-godišnja Olga Kolinko dugo godina teško bolesna i da nije izlazila napolje. O njoj je brinula ćerka, koja je pronađena mrtva u obližnjem stanu koji je takođe pripadao porodici.

Na mestu incidenta trenutno rade istražni tim i stručnjaci kako bi se utvrdile okolnosti smrti dve žene. Olga Kolinko je dva puta obavljala funkciju zamenika generalnog tužioca Ukrajine - od 1993. do 2000. i od 2003. do 2005. godine.

U periodu 2001-2003, bila je na čelu Komiteta za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije za vreme mandata predsednika Leonida Kučme.

Svojevremeno je bila jedan od glavnih istražitelja u slučaju bivšeg premijera Ukrajine Pavla Lazarenka, koji je na kraju osuđen u SAD i više se nije vratio u Ukrajinu.

Kolinko je takođe vodila slučajeve protiv bivšeg potpredsednika Aleksandra Tkačenka, kao i bivšeg tužioca Svjatoslava Piskuna, koji je neko vreme bio njen neposredni rukovodilac. Optužila ga je za paralelne komercijalne aktivnosti dok je radio kao državni tužilac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.