Upozorenje Moskve: Pazite da ne osetite Božji gnev; i pitanje: Ko je idiot?

Izvor: B92, 06.Jul.2022, 21:10

Upozorenje Moskve: "Pazite da ne osetite Božji gnev"; i pitanje: "Ko je idiot?"

Moskva -- Potpredsednik ruskog Saveta bezbednosti Dmitrij Medvedev optužio je SAD da "šire haos i razaranja po svetu u svrhu 'prave demokratije'".

Medvedev je prokomentarisao odluku SAD da podrže uspostavljanje međunarodnog suda za procesuiranje potencijalnih ratnih zločina u Ukrajini.

"Sva američka istorija od potčinjavanja domorodačkog indijanskog stanovništva je serija krvavih ratova. Da li je neko odgovarao za ove zločine? Koji sud je osudio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << more krvi koje su SAD tamo prolile", pitao je.

On kaže da je uspostavljanje suda za ratne zločine pokušaj SAD da "sude drugima, a da pritom ostanu imuni na bilo kakvo suđenje".

"SAD i njihove beskorisne marionete treba da se sete reči Biblije: Ne sudite i nećete biti suđeni", rekao je Medvedev i dodao da će u suprotnom "Božji gnev doći u njihov dom jednog dana".

Medvedev je na svom Telegram kanalu objavio poduži tekst u kojem ismeva mogućnost da bilo ko iz Rusije završi na međunarodnom sudu zbog napada na Ukrajinu.

Citirajući sopstveni govor održan na međunarodnom pravnom forumu u Sankt Peterburgu, Medvedev je izjavio:

"Nazvao sam ludim pokušaje stvaranja sudova za takozvanu istragu ruskih operacija. Ovi predlozi nisu samo pravno ništavni. Ideja o kažnjavanju zemlje koja ima najveći nuklearni arsenal apsurdno je samo po sebi i potencijalno ugrožava postojanje čovečanstva".

Medvedev se potom pita "ko je idiot" koji poziva na suđenje Rusiji i odgovara na svoje pitanje – SAD.

Zatim navodi dugačku listu američkih vojnih intervencija od kraja Drugog svetskog rata.

"Vijetnam i Koreja, Jugoslavija i Irak, Avganistan i Sirija itekako su svesni koliko katastrofalne mogu biti posledice takvih invazija. Lista je duga i raste. Amerika je od kraja Drugog svetskog rata ubila više od 20 miliona ljudi u 37 zemalja, prema studiji koju je objavio "Global Research". Razmislite o tome – više od 20 miliona! Autor tog članka Džejms A. Lukas postavlja dobro pitanje: Koliko je Amerika izvela napada poput onih od 11. septembra u drugim zemljama: Odgovor je oko 10.000", piše Medvedev.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.