Umro najstariji Amerikanac

Izvor: Beta, 28.Dec.2018, 09:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Umro najstariji Amerikanac

Verovatno najstariji Amerikanac Ričard Overton umro je u 113. godini, saopštila je porodica.Kako je navedeno, Overton je juče preminuo u bolnici u Ostinu, u Teksasu, od upale pluća.Overton je bio u svojim tridesetim godinama kada se dobrovoljno prijavio u vojsku i našao se u Perl Harburu neposredno posle japanskog napada 1941.Služio je u 1887. bataljonu vazduhoplovne inženjerije, koji su sačinjavali isključivo crnci.Rodjen 1906. u blizini Ostina, Overton je svoju dugovečnost pripisivao tompusima i viskiju.Bivši predsednik SAD Barak Obama mu je 2013. odao priznanje na ceremoniji povodom Dana veterana."Bio je u Perl Harburu kada su se brodovi još dimili. Bio je na Okinavi. Bio je na Ivo Džimi, odakle se izvukao, kako kaže, božjom milošću", rekao je tada Obama za Overtona.
Pogledaj vesti o: Barak Obama

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Umro najstariji muškarac u SAD

Izvor: Nezavisne Novine, 28.Dec.2018

Ričard Overton, najstariji veteran iz Drugog svetskog rata i najvjerovatnije najstariji muškarac u SAD, preminuo je u Teksasu u 113. godini.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Umro najstariji Amerikanac koji je dugovečnost pripisivao tompusima i viskiju

Izvor: Danas, 28.Dec.2018

Verovatno najstariji Amerikanac Ričard Overton umro je u 113. godini, saopštila je porodica. Članak Umro najstariji Amerikanac koji je dugovečnost pripisivao tompusima i viskiju se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.