Ukrajinska vojska ušla u Slavjansk!

Izvor: Vesti-online.com, 15.Apr.2014, 20:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukrajinska vojska ušla u Slavjansk!

Oko 500 ukrajinskih vojnika ušlo je u grad Slavjansk na istoku zemlje, u Donjeckoj oblasti, u konvoju od 20 oklopnih vozila, više autobusa i drugih vojnih vozila, preneo je Itar tas.

U toku snažan napad na Slavjansk

 

Predstavnik Narodne samoodbrane Donbasa Sergej Ciplakov potvrdio je da je u toku snažan napad na Slavjansk i da u grad ulaze oklopna vozila.

- Naši momci su spremni za odbranu grada - rekao je Ciplakov.

 
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<
20:10 - Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je generalnom sekretaru UN Ban Ki Munu da UN i međunarodna zajednica treba da osude upotrebu sile od ukrajinske vlasti na istoku Ukrajine.

 

U grad ulaze oklopna vozila

 

Ukrajinska vojska je prethodno zauzela aerodrom u Kramatorsku, koji je bio pod kontrolom proruskih demonstarana. U toj akciji poginula su najmanje četvorica branilaca aerodroma, a više ih je ranjeno.

 

Medvedev: Ukrajini samo što nije izbio građanski rat

 

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Oklopna vozila s ruskom zastavom

Izvor: Akter, 16.Apr.2014, 11:47

Šest oklopnih transportera ušlo je jutros u istočni ukrajinski grad Slavjansk, a na čelu kolone je na prvom vozilo istaknuta ruska zastava, preneo je Rojters

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.