Ukida se zabrana Vikipedije u Turskoj

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Jan.2020, 11:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukida se zabrana Vikipedije u Turskoj

Zabrana Vikipedije u Turskoj trebalo bi danas da bude ukinuta, nakon zvanične objave Ustavnog suda da je blokada te onlajn enciklopedije duža od godinu dana, predstavljala kršenje slobode izražavanja.

Presuda Ustavnog suda, objavljena u Službenom glasniku, otvara put da se okonča zabrana uvedena u aprilu 2017. godine zbog članka u kojem se Turska optužuje za povezanost sa terorističkim organizacijama, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << prenosi Rojters.

Pristup vikipediji trebalo bi da bude ponovo omogućen nakok što presuda, doneta većinom od 10 prema šest, bude zvanično prosleđena nadzornom telu za telekomunikacije.

Zahtev za preispitivanje odluke o zabrani Vikipedije Vrhovnom sudu uputila je Fondacija "Vikimedija", koja održava enciklopediju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.