Uhapšeni zbog falsifikovanih platnih kartica

Izvor: RTS, 02.Okt.2014, 12:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšeni zbog falsifikovanih platnih kartica

Bugarska i španska policija uhapsila organizovanu kriminalnu grupu čija je specijalnost bila kopiranje podataka sa platnih kartica na bakomatima pomoću "skimera", saopštio je Evropol.

Policija je pretresla 40 kuća u Malagi u Španiji, kao i Sofiji i Burgasu u Bugarskoj, i uhapsila 31 osobu, prenosi Beta.

Otkriveno je osam laboratorija i zaplenjeno više od hiljadu predmeta, među kojima i mikro kamere, čitači kartica, magnetne trake, kompjuteri, telefoni >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i plastične kartice.

Pronađena je i oprema za tri-de štampu, prenela je agencija AFP.

Ova grupa je koristila podatke "skinute" sa bankomata širom Evrope, uključujući Italiju, Francusku, Španiju, Nemačku i Tursku.

Potom su pravili lažne platne kartice koje su koristili za podizanje velikih količina novca u zemljama kao što su Peru i Filipini, navodi se u saopštenju Evropola.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.