Evropol: Uhapšena 31 osoba u Bugarskoj i Španiji

Izvor: Blic, 01.Okt.2014, 23:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evropol: Uhapšena 31 osoba u Bugarskoj i Španiji

Bugarska i španska policija uhapsila je 31 osobu, koja je činila organizovanu kriminalnu grupu čija je specijalnost bila kopiranje podataka sa platnih kartica na bakomatima pomoću "skimera", saopštio je danas Evropol.

Policija je pretresla 40 kuća u Malagi u Španiji, kao i Sofiji i Burgasu u Bugarskoj. Otkriveno je osam laboratorija i zaplenjeno više od 1.000 predmeta, među kojima i mikro kamere, čitači kartica, magnetne trake, kompjuteri, telefoni i plastične kartice.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Pronađena je i oprema za 3D štampu.

Ova grupa je koristila podatke "skinute" sa bankomata širom Evrope, uključujući Italiju, Francusku, Španiju, Nemačku i Tursku. Potom su pravili lažne platne kartice koje su koristili za podizanje velikih količina novca u zemljama kao što su Peru i Filipini, navodi se u saopštenju Evropola.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Evropol: Uhapšena 31 osoba u Bugarskoj i Španiji

Izvor: Studio B, 02.Okt.2014, 07:36

Bugarska i španska policija uhapsila je 31 osobu, koja je činila organizovanu kriminalnu grupu čija je specijalnost bila kopiranje podataka sa platnih kartica na bakomatima pomoću "skimera", saopštio je danas Evropol...Policija je pretresla 40 kuća u Malagi u Španiji, kao i Sofiji i Burgasu u...

Nastavak na Studio B...

Uhapšeni zbog falsifikovanih platnih kartica

Izvor: RTS, 02.Okt.2014

Bugarska i španska policija uhapsila organizovanu kriminalnu grupu čija je specijalnost bila kopiranje podataka sa platnih kartica na bakomatima pomoću "skimera", saopštio je Evropol...Policija je pretresla 40 kuća u Malagi u Španiji, kao i Sofiji i Burgasu u Bugarskoj, i uhapsila 31 osobu, prenosi...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.