Uhapšena za ubistvo iz 1997. nakon što se hvalila da je prošla nekažnjeno

Izvor: Blic, 21.Jul.2013, 14:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšena za ubistvo iz 1997. nakon što se hvalila da je prošla nekažnjeno

Jedna žena iz američke savezne države Oregon deportovana je u SAD posle više od decenije nelegalnog boravka u Kanadi, gde je pobegla nakon što je 1997. godine u saobraćajnoj nesreći usmrtila jednu 65-godišnjakinju. Džin Kiting na fotografiji posle hapšenja

Pošto je zvanično optužena za ubistvo iz nehata i upravljanje vozilom pod uticajem alkohola, Amerikanka Džin Kiting je prestala da kontaktira sa svojim advokatom, a policija veruje da je 1998. prešla američko-kanadsku >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << granicu sa svoje dvoje dece, starosti od jedne i tri godine, prenela je agencija AP.

Tokom više od deset godina se činilo da je Kitingova živela novi život u novoj zemlji, ali je ipak i dalje upadala u nevolje.

Tako je ona tokom boravka u Kanadi uhapšena više puta, a jedna od optužbi se odnosila na upravljanje vozila pod uticajem alkohola.

Džin Kiting na fotografiji s poternice

Uprkos bliskim susretima sa policijom, Džin Kiting je uspela da održi svoju prošlost tajnom sve do 2013. godine kad je ta tajna počela da se razotkriva, uglavnom njenom krivicom.

Jedan pripadnik Kanadske kraljevske policije je početkom godine čuo glasine o ženi po imenu Džin Mekferson iz gradića Minedoze, koja se hvalila da je u SAD prošla nekažnjeno za ubistvo iz nehata.

Žrtva: Džuel Anderson je čekala pravdu 16 godina

On je zatim obavestio graničnu policiju, koja je ustanovila da u Kanadi ne postoji osoba pod imenom Džin Mekferson koja živi kao legalni useljenik.

Međutim, kad su uporedili otiske prstiju te osobe sa otiscima Džin Kiting iz Oregona, ustanovljeno je da se radi o istoj osobi.

Kanadske vlasti ne znaju kako je ona ušla u Kanadu, ali krajem devedesetih godina prošlog veka američki građani nisu bili u obavezi da pokazuju pasoš pri ulasku u Kanadu.

Kitingova je uhapšena u Kanadi 4. aprila i dve nedelje kasnije joj je uručena odluka o deportaciji u SAD.

Ona je zatim uhapšena u američkoj saveznoj državi Severnoj Dakoti, a ove sedmice je vraćena u Oregon i predstoji joj sudjenje po optužnici za ubistvo iz nehata.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.