Uhapšena dvojica osumnjičenih boraca ID u Turskoj

Izvor: B92, 11.Feb.2017, 12:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšena dvojica osumnjičenih boraca ID u Turskoj

Istanbul -- U Turskoj su uhapšena dvojica osumnjičenih da su planirali napade u Evropi u ime Islamske države, javila je Novinska agencija Anadolija.

Danski državljanin libanskog porekla, 45-godišnji Mahamad Laban i švedski državljanin iračkog porekla, 38-godišnji Muhamed Tefik Saleh, imali su obuku u rukovanju oružjem i eksplozivom u Siriji tokom protekla tri meseca, navodi turska agencija.

Policija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je 10 dana ispitivala osumnjičene u južnoj provinciji Adana.

Prema izveštaju Anadolije, Salehova supruga je obavestila švedske vlasti da je prešao iz Turske u Siriju i 2014. se pridružio Islamskoj državi, zajedno s dve ćerke. Njegova supruga nije otišla u Siriju i vratila se u Švedsku.

Laban se na fotografijama koje su nađene nalazi u rovovima, u kamflažnoj uniformi, s mitraljezom u rukama.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.