Uhapšen bivši pripadnik OVK, sledeća stanica Hag

Izvor: Vesti-online.com, 24.Maj.2019, 15:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen bivši pripadnik OVK, sledeća stanica Hag

Jedan od lokalnih komandanata terorističke OVK Remzi Šalja, koji je u januaru "nestao" posle poziva koji mu je uputilo tužilaštvo Specijalnog suda u Hagu, uhapšen je na za sada nepoznatoj lokaciji, javljaju prištinski mediji, prenosi RTS.

Hapšenje prvog begunca od novog suda za ratne zločine potvrdio je njegov advokat Natal Buljakaj, ali nije mogao da pruži dodatne informacije o mestu i okolnostima pod kojima je on uhapšen.

Šalja je poziv za saslušanje u Hagu >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << dobio još u decembru, ali je nestao nedugo pošto je objavio da se neće predati tom tribunalu.

Prema optužnici tužilaštva u Prištini, Šalja je nedaleko od Suve Reke sredinom 1998. godine učestvovao u otmici Hadžija Pertešija, čije je telo pronađeno nekoliko dana kasnije u obližnjem selu Dulje.

Specijalni sud za zločine OVK uputio je Šalji poziv za saslušanje sredinom decembra, ali je on odmah rekao da se neće pojaviti u Hagu.

Pozivi za saslušanje u Hagu do sada su upućeni na adrese desetak bivših komandanata OVK, uključujući nekadašnjeg šefa glavnog štaba Sulejmana Seljimija.
Pogledaj vesti o: Hag

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uhapšen Remzi Šalja, određen mu pritvor

Izvor: B92, 24.Maj.2019

Priština -- Osnovni sud u Prizrenu je odredio jednomesečni pritvor bivšem pripadniku OVK Remzi Šalji..On je odbio da se, kao svedok, pojavi pred specijalnim sudom u Hagu januara ove godine...Pritvor mu je određen zbog suđenja za ratne zločine počinjene na Kosovu, koje se odvija pred osnovnim...

Nastavak na B92...

UHAPŠEN ODBEGLI TERORISTA OVK: Remzi Šalja koji je na poternici Specijalnog suda, danas priveden pravdi

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Maj.2019

Jedan od komandanata terorističke OVK, koga potražuje Specijalni sud, uhapšen je danas...Remzi Šalja, takozvani "Crvena jabuka“, bivši pripadnik OVK, koji se nije odazvao na poziv Specijalnog suda, koji je dobio u decembru, uhapšen je danas, potvrdio je njegov advokat Natal Bulakaj...- Predsednica...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.