Uhapšen Remzi Šalja, sledeća stanica Hag

Izvor: RTS, 24.Maj.2019, 15:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen Remzi Šalja, sledeća stanica Hag

Jedan od lokalnih komandanata Oslobodilačke vojske Kosova Remzi Šalja, koji je u januaru "nestao" posle poziva koji mu je uputilo tužilaštvo Specijalnog suda pred kojim će se voditi procesi protiv bivših pripadnika OVK, uhapšen je u Suvoj Reci, javljaju prištinski mediji. Šalji je određen jednomesečni pritvor.
Hapšenje prvog begunca od strane novog suda za ratne zločine potvrdio je njegov advokat >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Natal Buljakaj, a kosovska policija je kasnije saopštila da je Šalja uhapšen u svojoj kući u Suvoj Reci.

Posla hapšenja, određen mu je pritvor u trajanju od 30 dana.
Šalja je poziv za saslušanje u Hagu dobio još u decembru, ali je nestao nedugo pošto je objavio da se neće predati tom tribunalu.
Prema optužnici kosovskog tužilaštva, Šalja je nedaleko od Suve Reke sredinom 1998. godine učestvovao u otmici Hadžija Pertešija, čije je telo pronađeno nekoliko dana kasnije u obližnjem selu Dulje.
Specijalni sud za zločine OVK uputio je Šalji poziv za saslušanje sredinom decembra, ali je bivši komandant OVK odmah rekao da se neće pojaviti u Hagu.
Pozivi za saslušanje u Hagu do sada su upućeni na adrese desetak bivših komandanata OVK, uključujući i nekadašnjeg šefa glavnog štaba OVK Sulejmana Seljimija.
Pogledaj vesti o: Hag,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uhapšen bivši pripadnik OVK, sledeća stanica Hag

Izvor: Vesti-online.com, 24.Maj.2019

Jedan od lokalnih komandanata terorističke OVK Remzi Šalja, koji je u januaru "nestao" posle poziva koji mu je uputilo tužilaštvo Specijalnog suda u Hagu, uhapšen je na za sada nepoznatoj lokaciji, javljaju prištinski mediji, prenosi RTS...Hapšenje prvog begunca od novog suda za ratne zločine...

Nastavak na Vesti-online.com...

Priština: Uhapšen pripadnik OVK

Izvor: Danas, 24.Maj.2019

Bivši pripadnik OVK, Remzi Šalja zvani „Crvena jabuka" koji se nije odazvao na poziv Specijalnog suda, koji je dobio u decembru, uhapšen je danas, potvrdio je njegov advokat Natal Bulakaj. Članak Priština: Uhapšen pripadnik OVK se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...

Iz rovova OVK u ambasadore

Izvor: Vesti-online.com, 25.Maj.2019, 00:24

Za ambasadora Kosova u Australiji postavljen je Hajdin Abazi (60), nekadašnji portparol Oslobodilačke vojske Kosova i lice sa grupnog portreta albanskih pobunjenika i tadašnjeg američkog specijalnog izaslanika Ričarda Holbruka...Abazi na toj čuvenoj fotografiji sedi prvi do Holbruka u uniformi...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.