UNICEF: Kolera se širi iz Iraka na susedne zemlje

Izvor: B92, 06.Nov.2015, 22:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UNICEF: Kolera se širi iz Iraka na susedne zemlje

Infekcija kolere se širi iz Iraka na Siriju, Kuvajt i Bahrein i mogla bi da izazove regionalnu epidemiju, saopšteno je iz kancelarije UNICEF u Iraku.

Direktor kancelarije Piter Hokins je rekao da se zaraza već može smatrati regionalnom i naveo da postoji veliki rizik od širenja.

“Mnogo ljudi dolazi u Irak, a već su potvrđeni slučajevi bolesti u Siriji, Kuvajtu i Bahreinu“, rekao je Hokins.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Prema njegovim rečima, bolest je najpre detektovana na zapadu Bagdada u septembru i od tada je umrlo šestoro, a inficirano je više od 2.200 ljudi, samo u Iraku.

Zdravstveni radnici su zabrinuti zbog širenja bolesti za svega nekoliko sati može da dovede do smrtnog ishoda, ukoliko se na vreme ne otkrije.

Milioni šiitskih muslimana će u narednom periodu posetiti Irak, u okviru obeležavanja godišnjeg perioda žalosti u čast Huseina, unuka proroka Muhameda.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.