UKR: Novi sukobi, ima mrtvih

Izvor: B92, 17.Apr.2014, 09:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UKR: Novi sukobi, ima mrtvih

Kijev -- Ukrajinske snage ubile trojicu, a ranile 13 napadača u bazi u Mariupolju, na jugoistoku zemlje, saopštio ministar unutrašnjih poslova Ukrajine Arsen Avakov.

Avakov je na svojoj Fejsbuk stranici naveo takođe da su, prema prvim podacima, 63 osobe privedene, preneo je Rojters. Avakov je napisao da se napad dogodio tokom noći i da je u njemu učestvovalo oko 300 ljudi naoružanih puškama i molotovljevim koktelima.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
On je rekao da nijedan pripadnik ukrajinskih snaga nije ranjen u tom napadu.

Ova vest stiže samo nekoliko sati nakon što je objavljeno da sutri pobunjenika ranjena u Kramatorsku, u Donjeckoj oblasti, kada su ukrajinski vojnici pucali na njih iz pešadijskog borbenog vozila.

Podsetimo, novoformirane prozapadno orijentisane vlasti u Kijevu pokrenule su antiteroristićku akciju na istoku Ukrajine, gde je nekoliko gradova "palo" pod ruke proruski orijentisanih demonstranata. Najpre je narodna republika proglašena u Donjecku, a zatim i u drugim gradovima. Zauzete su brojne zgrade lokalnih administracija, policija, postavljene su barikade...

Pobunjenici sa istoka, koji je tradicionalno okrenut Rusiji, traže od veže autonomije do otcepljenja i pripajanja Rusiji, što zvanični KIjev smatra nedopustivim i optužuje Rusiju da stoji iza separatističkih težnji itsoka.

Moskva to naravno negira.

Kao poslednji odgovor Kijeva na akcije proruskih demonstranata i njihovih "narodnih milicija" bilo je slanje ukrajinske vojske sa teškim naoružanjem u istočne krajeve. Od tog momenta postalo je neizvesno šta će se desiti i da li će biti žrtava.

Reuters: #Ukraine's interior minister says in Facebook post that three pro-#Russia separatists have been killed at Mariupol near Azov sea

— Sky News Newsdesk (@SkyNewsBreak) April 17, 2014

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ukrajina: Još troje mrtvih, rasplet u Ženevi?

Izvor: Mondo, 17.Apr.2014

Ukrajinske snage ubile su trojicu, a ranile 13 napadača u bazi u Mariupolju, na jugoistoku zemlje. Danas skup..

Nastavak na Mondo...

Novi sukobi, ima mrtvih

Izvor: Nezavisne Novine, 17.Apr.2014

KIJEV - Ukrajinske snage ubile trojicu, a ranile 13 napadača u bazi u Mariupolju, na jugoistoku zemlje, saopštio je ministar unutrašnjih poslova Ukrajine Arsen Avakov.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.