Izvor: Nezavisne Novine, 15.Jun.2016, 12:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U slučaju "Breksita" doći će do povećanja poreza

LONDON - Britanski ministar finansija DŽordž Osborn upozorio je da će se porezi povećati, a javna potrošnja smanjiti u slučaju da se glasači na referendumu 23. juna odluče na odlazak iz EU.

Država će morati da djeluje kako bi spriječila haos i popunila budžetsku crnu rupu za koju ministri tvrde da će se pojaviti u slučaju "Breksita", izjavio >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << je Ozborn, prenosi AP.

Članovi Konzervativne partije kojoj pripada i ministar finansija, koji podržavaju izlazak Britanije iz bloka kažu da će blokirati svaki pokušaj nametanja "kaznenog" budžeta, te upozoravaju na neodrživost Osbornove pozicije ukoliko pokuša da progura povećanja poreza.

Osborn je izjavio za Bi-Bi-Si da "nijedan konzervativac, a ponajmanje on, ne želi da se povećaju porezi".

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.