U pograničnom gradu u Kini zvanično se koristi i ruska rublja

Izvor: Blic, 09.Dec.2013, 15:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U pograničnom gradu u Kini zvanično se koristi i ruska rublja

Kineske vlasti odobrile su da se ruska rublja koristi u jednom grdu uz granicu s Rusijom, što će prema oceni analitičara, ojačati ekonomske veze Moskve i Pekinga.

Grad Suifenhe na kinesko-ruskoj granici u provinciji Helongdjiang, kineske vlasti su odredile kao pilot zonu u kojoj se rublja može koristiti uz juan. Rublja se može deponovati i uzimati iz lokalnih banaka a u toj valuti je mogće plaćati i račune.

To je prvi put od osnivanje Narodne Republike >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Kine da se neka strana valuta zvanično može koristiti na kineskoj teritoriji.

Ekonomista Žu Djanfang danas je rekao da će se time unaprediti bilateralne ekonomska i finansijska saradnja sa Suifenheom kao glavnim kanalom trgovine izmedju dve zemlje. Taj grad je proglašen pograničnim trgovinskim okrugom krajem 80-ih odkad se ubrzano razvija.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Ruska rublja valuta u gradu u Kini

Izvor: B92, 09.Dec.2013

Peking -- Kineske vlasti odobrile su da se ruska rublja koristi u jednom grdu uz granicu s Rusijom. Analitičari ocenjuju da će to ojačati ekonomske veze Moskve i Pekinga...Grad Suifenhe na kinesko-ruskoj granici u provinciji Helongđiang, kineske vlasti su odredile kao pilot zonu u kojoj se rublja...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.