Izvor: Nezavisne Novine, 16.Apr.2017, 18:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U bombaškom napadu u Alepu, od 126 mrtvih polovina djeca

ALEPO - Najmanje 68 mališana nalazi se među 126 poginulih u Alepu, u bombaškom napadu na konvoj autobusa sa evakuisanim stanovništvom dva šiitska sela, saopšteno je danas iz Sirijske opservatorije za ljudska prava.

U autobusima su uglavnom bili šiiti iz sela Al Fua i Kefraha u provinciji Idlib, a koji su čekali da sa teritorije pod kontrolom pobunjenika pređu na stranu koju kontrolišu državne snage.

Još niko nije prihvatio odgovornost za napad za >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << koji lokalni mediji navode da je djelo bombaša-samoubice u automobilu. 

U konvoju je bilo najmanje 5.000 ljudi, uključujući civile i nekoliko stotina pripadnika provladinih snaga, kojima je odobren bezbjedan prolaz iz dva šiitska sela koja su pod opsadom pobunjenika.

Prema dogovoru o evakuaciji između pobunjenika i vladinih snaga, više od 2.000 ljudi, uključujući i pobunjenike odobren je izlazak iz Madaje, grada nedaleko od Damaska koji je pod kontrolom vladinih snaga.

Konvoj je čekao kod autobuske garaže u predgrađu Alepa kada je odjeknula eksplozija. ​
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.