Obrisan grafit mržnje prema Srbima u Splitu FOTO

Izvor: B92, 28.Nov.2023, 12:35

Obrisan grafit mržnje prema Srbima u Splitu FOTO

Na ulazu zgrade na splitskim Gripama pojavio se grafit sa uvredljivim porukama prema Srbima koji su stanari ubrzo obrisali.

Grafit je nastao u ponedeljak, a predsednik Gradskog kotara Gripe Karlo Pilko pozvao je građane da bez straha prijave počinioce, prenosi portal hrvatskog nedeljnika "Novosti".

"Dragi sugrađani, samo ćemo na takav način zajednički moći da rešimo ovaj problem. Ne zaboravite, uklanjanje svakog ovakvog natpisa ide iz vaših džepova, iako vi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << niste i ne možete biti krivi za frustracije pojedinaca", piše u pozivu upućenom građanima.

Grafit je nastao mesec dana nakon što su na splitskim Gripama izbrisane brojne poruke govora mržnje i antisemitizma.

Prošlog meseca je za nekoliko dana na prostorijama "Društva Crnogoraca i prijatelja Crne Gore 'Peper Split'" na Gripama osvanulo više sličnih natpisa s ustaškim simbolima, porukama mržnje i pretnjama.

Tada su se grafiti sa uvredljivim sadržajem pojavili i u centru Splita.

Na spoljnom zidu zgrade Hrvatskog fudbalskog kluba Split crvenim sprejom ispisane su antisemitske i nacionalističke poruke, uz isticanje ustaških simbola, piše portal hrvatskog nedeljnika Novosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

NACIONALISTIČKE PORUKE I USTAŠKI SIMBOLI: Osvanuli novi grafiti mržnje prema Srbima u Splitu, vlasti pozvale građane da prijave počinioce

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Nov.2023

Grafiti su se pojavili u centru Splita i na autobuskoj stanici u Vukovaru...Na splitskim Gripama opet su se pojavili grafiti s govorom mržnje usmerenim prema Srbima koje su sami stanari izbrisali...Nakon što su prošlog meseca izbrisani brojni grafiti govora mržnje i antisemitizma, na splitskim Gripama...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.