Utorak, 28.11.2023.

11:28

Obrisan grafit mržnje prema Srbima u Splitu FOTO

Na ulazu zgrade na splitskim Gripama pojavio se grafit sa uvredljivim porukama prema Srbima koji su stanari ubrzo obrisali.

Izvor: RTS

Obrisan grafit mržnje prema Srbima u Splitu FOTO
Foto: depositphotos/Violin (Ilustracija)

Grafit je nastao u ponedeljak, a predsednik Gradskog kotara Gripe Karlo Pilko pozvao je građane da bez straha prijave počinioce, prenosi portal hrvatskog nedeljnika "Novosti".

"Dragi sugrađani, samo ćemo na takav način zajednički moći da rešimo ovaj problem. Ne zaboravite, uklanjanje svakog ovakvog natpisa ide iz vaših džepova, iako vi niste i ne možete biti krivi za frustracije pojedinaca", piše u pozivu upućenom građanima.

Grafiti uvredljivog sadržaja širom Splita

Grafit je nastao mesec dana nakon što su na splitskim Gripama izbrisane brojne poruke govora mržnje i antisemitizma.

Prošlog meseca je za nekoliko dana na prostorijama "Društva Crnogoraca i prijatelja Crne Gore 'Peper Split'" na Gripama osvanulo više sličnih natpisa s ustaškim simbolima, porukama mržnje i pretnjama.

Tada su se grafiti sa uvredljivim sadržajem pojavili i u centru Splita.

Na spoljnom zidu zgrade Hrvatskog fudbalskog kluba Split crvenim sprejom ispisane su antisemitske i nacionalističke poruke, uz isticanje ustaških simbola, piše portal hrvatskog nedeljnika Novosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Masovni udar: Oglasilo se rusko ministarstvo

Oružane snage Ruske Federacije izvele su grupni udar visokopreciznim vazdušnim i morskim oružjem velikog dometa na ukrajinske energetske objekte koji podržavaju rad preduzeća vojno-industrijskog kompleksa, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

13:08

1.6.2024.

1 d

Svet

Prevara veka: Optužen vodeći evropski proizvođač

Evropski proizvođač meda, Famille Michaud Apiculteurs, najstarije udruženje potrošača u Zapadnoj Evropi, optuženo je da svoj med prodaje kao potpuno francuski i tako obmanjuje jer njihov med zapravo dolazi iz drugih zemalja, uključujući i one van Evrope.

7:31

1.6.2024.

1 d

Podeli: