U Sarajevo do kraja nedelje stiže sedam žena čiji su muževi bili pripadnici ID-a i 16 dece

Izvor: B92, 02.Dec.2019, 17:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Sarajevo do kraja nedelje stiže sedam žena čiji su muževi bili pripadnici ID-a i 16 dece

Grupa državljana BiH zarobljena u Siriji, među kojima su deca i žene čiji su muževi bili pripadnici Islamske države, ove nedelje stiže u Sarajevo.

Prema informacijama Avaza, oni bi mogli do kraja sedmice da budu deportovani.

Reč je o sedam žena i šesnaestoro dece, od koje je dvoje siročadi. U drugoj grupi su devetorica boraca ID. Sada se proverava da li je jedno od siročadi preživelo nedavne napade.

Kako navodi Avaz, ovim je potvrđeno pisanje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da BiH do kraja godine vraća državljane BiH "iz pakla Sirije".

Reč je o 14 osoba za sada, a odluku o prihvatanju donelo je i Predsedništvo BiH na sednici u Sarajevu.

U toj zemlji nalazi se više od 350 državljana BiH, među kojima su stotine žena i dece i svi se oni nalaze u izbegličkim kampovima na severu Sirije.

Turska je, podsećanja radi, nakon ofanzive i zauzimanja teritorije počela s deportacijama stranih državljana u Siriji od 11. novembra. Do sada su izručili na stotine državljana Nemačke, Švedske, SAD i drugih zemalja.

Devetorica državljana BiH koji su na Interpolovim poternicama i jedna trogodišnja devojčica trebalo je krajem oktobra da stignu u BiH, ali je deportacija odložena u poslednji čas zbog napada Turske.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.