Izvor: Beta, 17.Okt.2017, 19:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Londonu obeleženo 180 godina diplomatskih odnosa Velike Britanije i Srbije

U britanskom ministarstvu spoljnih poslova u Londonu danas je obeleženo 180 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa izmedju Velike Britanije i Srbije, saopštilo je to ministarstvo.Diplomatski odnosi su uspostavljeni 1837. kada je prvi britanski diplomatski predstavnik u Srbiji Džordž Lojd Hodžis predao akreditive knezu Milošu Obrenoviću.Skup je otvorila politička direktorka britanskog Forin ofisa Karen Pirs, a profesor i istoričar Slobodan Marković je izneo pregled odnosa dve zemlje tokom tri veka.U diskusijama su učestvovali, pored ostalih, britanski ministar za evropska pitanja Alan Dankan i Milica Delević.Nešto kasnije je na prijem došao i ministar spoljnih poslova Velike Britanije Boris Džonson.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

London: Obeleženo 180 godina diplomatskih odnosa VB i SRB

Izvor: B92, 17.Okt.2017

U britanskom ministarstvu spoljnih poslova u Londonu je obeleženo 180 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa između Velike Britanije i Srbije...Diplomatski odnosi su uspostavljeni 1837. kada je prvi britanski diplomatski predstavnik u Srbiji Džordž Lojd Hodžis predao akreditive knezu Milošu...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.