U Hersonu i Zaporožju prvi zahtevi za rusko državljanstvo

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Maj.2022, 16:19

U Hersonu i Zaporožju prvi zahtevi za rusko državljanstvo

U Hersonskoj i Zaporoškoj oblasti počelo je formiranje centara za izdavanje ruskih pasoša po pojednostavljenoj proceduri, a prvi građani već su se prijavili.

Ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je ranije danas dekret kojim se pojednostavljuje proces izdavanja ruskog državljanstva žiteljima ukrajinskih oblasti Hersona i Zaporožja.

"Zaporoška oblast je počela pripreme za izdavanje ruskih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pasoša, preciziraju se spiskovi ljudi, priprema se infrastruktura i zaposleni za izdavanje dokumenata", izjavio je za RIA Novosti član glavnog saveta vojno-civilne administracije regiona Vladimir Rogov.

On očekuje da će prvi pasoši biti izdati već narednih dana.

Takođe regionalnoj administraciji u Hersonu već su podneti prvi zahtevi za rusko državljanstvo, prenosi TASS.

"Mnogi žitelji našeg regiona čekali su ovu priliku, postavljali pitanja, civilno-vojnoj administraciji su već podneti prvi zahtevi", rekao je načelnik Vladimir Saldo.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PUTIN POTPISAO DEKRET Pojednostavljuje se proces izdavanja državljanstva za žitelje Hersona i Zaporožja

Izvor: Kurir, 25.Maj.2022

Ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je danas ukaz kojim se pojednostavljuje proces sticanja ruskog državljanstva i pasoša za stanovnike ukrajinskih oblasti Herson i Zaporožje.

Nastavak na Kurir...

Kijev i Vašington kritikuju izdavanje ruskih pasoša na okupiranim teritorijama

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 26.Maj.2022, 00:31

Kijev i Vašington su kritikovali uredbu Moskve kojom se stanovnicima dva ukrajinska regiona, Hersona i Zaporožja, omogućava da dobiju rusko državljanstvo. Ministarstvo spoljnih poslova Ukrajine je protestovalo zbog "nezakonitog izdavanja pasoša", nazvavši to "flagrantnim kršenjem suvereniteta...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.