U Francuskoj počeli protesti pokreta Žuti prsluci, u Parizu privedeno 20 osoba

Izvor: Beta, 06.Apr.2019, 15:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Francuskoj počeli protesti pokreta Žuti prsluci, u Parizu privedeno 20 osoba

U Francuskoj danas su počeli protesti gradjanskog pokreta "Žuti prsluci", a u Parizu je privedeno 20 osoba, preneli su tamošnji mediji.U Parizu se prijavljena dva skupa u delovima grada gde su dozvoljeni protesti pošto zabrana važi u aveniji Jelisejskih polja i u blizini predsedničke palate.Nekoliko stotina ljudi okupilo se u Ruanu na zapadu Francuske gde su izbili sitni incidenti, preneo je list 20 minuta (20 Minutes).Skupovi su tokom dana predvidjeni i u Lilu, Lionu, Dižonu, Nici, Nantu i Monpeljeu.Pokret održava proteste 21. subotu zaredom pod sloganom "Čin 21 - Za poresku, socijalnu i ekološku pravdu".Prošle subote se okupilo oko 33.700 ljudi, od kojih 4.000 u Parizu, što je manje u odnosu na prethodnu subotu.Apolitički pokret "Žuti prsluci" protestuje od 17. novembra protiv opšte politike predsednika Emanuela Makrona. Protesti čiji broj svake subote varira, ne jenjavaju uprkos ustupcima vlasti i Makronovoj velikoj nacionalnoj debati koju je pokrenuo da bi rešio krizu.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Više hiljada pripadnika Žutih prsluka na ulicama širom Francuske

Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Apr.2019

Demonstranti iz pokreta Žuti prsluci protestovali su danas širom Francuske 21. vikend zaredom, hiljade su šetale Parizom, a jedna grupa je nakratko blokirala prometnu obilaznicu oko glavnog grada...Policija je okružila demonstrante na obilaznici i bacala suzavac na obližnjoj ulici, očigledno kako...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.