U Crnoj Gori danas drugi krug predsedničkih izbora

Izvor: Beta, 02.Apr.2023, 08:11

U Crnoj Gori danas drugi krug predsedničkih izbora

Građani Crne Gore danas u drugom krugu izbora biraju predsednika države između kandidata Demokratske partije socijalista (DPS) i aktulenog šefa države Mila Đukanovića i čelnika Pokreta Evropa sad Jakova Milatiovića.Prvi krug je održan pre 15 dana i nijedan od sedam kandidata nije osvojio natpolovičnu podršku birača potrebnu za pobedu.U drugi krug su ušli Đukanović, za koga je glasalo 35,4 odsto birača, i Milatović sa osvojenih 28,9 procenata podrške.Biračka mesta su otvorena od 7.00 do 20 sati, a pravo glasa ima 542.154 građana.Ovo su četvrti predsednički izbori od obnove nezavisnosti Crne Gore i osmi od uvođenja višepartijskog sistema.Za predsednika Crne Gore biće izabran kandidat koji dobije veći broj glasova građana koji su glasali.Prve preliminarne procene rezultata izbora, nevladinih organizacija koje prate izbore, očekuju se sat nakon zatvaranja birališta.Predsednik države biće izabran na mandat od pet godina.
Pogledaj vesti o: Predsednički izbori,   Milo Đukanović,   Izbori

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Crnoj Gori danas drugi krug predsedničkih izbora

Izvor: Danas, 02.Apr.2023

Građani Crne Gore danas u drugom krugu izbora biraju predsednika države između kandidata Demokratske partije socijalista (DPS) i aktulenog šefa države Mila Đukanovića i čelnika Pokreta Evropa sad Jakova Milatiovića.

Nastavak na Danas...

Drugi krug izbora u Crnoj Gori, građani biraju novog predsjednika

Izvor: Nezavisne Novine, 02.Apr.2023

PODGORICA - Na birališta u drugom krugu predsedničkih izbora u Crnoj Gori do 8 časova glasalo je 2,9 odsto, ili oko 15.480 birača, saopštio je Centar za demokratsku tranziciju.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Đukanović izašao na glasanje i najavio povratak Crne Gore na evropski put razvoja

Izvor: Danas, 02.Apr.2023

Predsednički kandidat Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović izjavio je danas posle glasanja u Podgorici da veruje da će rezultat izbora označiti povratak Crne Gore na put evropskog razvoja.

Nastavak na Danas...

Pogledajte izlaznost po opštinama u dva izborna kruga

Izvor: Danas, 02.Apr.2023

Prema podacima Državne izborne komisije (DIK) u drugom krugu predsedničkih izbora u Crnoj Gori do 12 sati glasalo je 29,55 odsto birača dok je u isto vreme u prvom krugu koji je održan 19. marta glasalo 27,42 odsto birača, piše RTCG.

Nastavak na Danas...

Đukanović: Čestitaću Milatoviću ako pobijedi

Izvor: Nezavisne Novine, 02.Apr.2023

PODGORICA - Kandidat Demokratske partije socijalista za predsjednika Crne Gore Milo Đukanović rekao je da očekuje da će svi građani danas dobiti mogućnost da izraze svoju izbornu volju te da će čestitati protivkandidatu iz Pokreta Evropa sad Jakovu Milatoviću ako pobijedi u drugom krugu ..

Nastavak na Nezavisne Novine...

Jakov Milatović novi predsednik Crne Gore

Izvor: Danas, 02.Apr.2023

Prema podacima Centra za monotoring i istraživanje, na osnovu 100 odsto obrađenog uzorka, Crna Gora dobila je novog predsednika - Jakova Milatovića.

Nastavak na Danas...

Prvi rezultati: Milatović preko 60 odsto

Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Apr.2023

Glasačko pravo na predsjedničkim izborima imalo je 542.154 građana.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

OVO JE NOVI PREDSEDNIK CRNE GORE Jakov Milatović je pobedio Mila Đukanovića: Crnogorac i pravoslavac, otac TROJE DECE

Izvor: Blic, 02.Apr.2023

Predsednički kandidat Pokreta Evropa sad u drugom izbornom krugu u Crnoj Gori Jakov Milatović, novi je predsednik Crne Gore. Pripada plejadi mlađih crnogorskih političara, koji je u žižu političke javnosti došao ulaskom u vladu premijera Zdravka Krivokapića na mesto ministra za ekonomski razvoj.

Nastavak na Blic...

EVO KADA ĆE JAKOV MILATOVIĆ ZVANIČNO POSTATI PREDSEDNIK CRNE GORE!

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Apr.2023

Danas je u Crnoj Gori održan drugi krug predsedničkih izbora, a kandidat Pokreta Evropa sad (PES) Jakov Milatović ostvario je pobedu...On je u izbornoj trci bio bolji od kandidata DPS Mila Đukanovića dosadašnjeg predsednika...Milatović je, na osnovu 100 odsto obrađenog biračkog tela, ostvario...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.