Izvor: NoviMagazin.rs, 17.Jan.2018, 14:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tužilaštvo od Euleksa traži podatke, obaveštenja i kopije dokaza u slučaju ubstva Ivanovića

Ministarstvo pravde Srbije prosledilo je Kаncelаriji specijаlnog predstаvnikа EU u Prištini zаhtev Tužilаštvа zа orgаnizovаni kriminаl (TOK) da se uključi u istragu ubistva lidera Građanse inicijative SDP Olivera Ivanovića.

Zahtev u sklаdu s procedurаmа zа uzаjаmnu prаvnu pomoć prosleđen je juče, rečeno je agenciji Beta u Ministarstvu pravde, uz napomenu da je Ministarstvo postupilo kao "komunikacijski organ".

U zahtevu Tužilaštvo >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << obavešta predstavnike Euleksa da je pokrenulo predistražni postupak u pravcu krivičnog dela terorizam povodom ubistva Ivanovića i moli da mu se dostave podaci, obaveštenja i kopije eventualnih dokaza do kojih su nadležni organi na Kosovu došli.

"Imajući u vidu značaj, težinu i posledice izvršenog krivičnog dela tužilaštvo prikuplja podatke i obaveštenja i preduzima mere i radnje koje bi mogle biti od koristi za uspešno otkrivanje učinilaca", navodi se u zahtevu TOK-a.

Tužilaštvo je, između ostalog, tražilo izjave svedoka, kopije zapisnika s uviđaja, fotodokumentaciju, skice s lica mesta i ponudilo pomoć u daljoj istrazi.

"Tužilaštvo za organizovani kriminal je spremno da dostavi sve podatke i obaveštenja do kojih, eventualno, bude došlo, kako bi se doprinelo otkrivanju učinilaca", navodi se uzahtevu tog tužilaštva.

Pozivajući se na dopis Tužilaštva i Ministarstvo unutrašnjih poslova juče je uputilo zahteve Euleksu i Unmiku kojima traže uključenje u istragu ubistva Ivanovića.

Kako se navodi u dokumentu koji je objavio MUP, zahtev je upućen zameniku načelnika Izvršnog odseka Euleksa Cezariju Ljubiju i u njemu policija "insistira da se sa svim raspoloživim kapacitetima uključi u istragu".

MUP je u zahtevu upućen Unmiku zatražio hitno dostavljanje relevatnih informacija o ubistvu Ivanovića koje su od "izuzetne važnosti kako za Srbiju, takao i za čitav region".
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.