MUP Srbije zatražio od Eulexa da učestvuje u istrazi ubistva Olivera Ivanovića

Izvor: BKTV News, 17.Jan.2018, 13:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MUP Srbije zatražio od Eulexa da učestvuje u istrazi ubistva Olivera Ivanovića

Direktor policije Vladimir Rebić insistirao na hitnom uključivanju naših državnih organa u istragu ubistva

Ministarstvo unutrašnjih poslova je juče 16. januara, odmah nakon upućenog zvaničnog dokumenta Tužilaštva za organizovani kriminal, kojim se zahteva učešće naših istražnih organa u sprovođenju istrage ubistva Olivera Ivanovića, više puta kontaktiralo predstavnike Euleksa i UNMIK-a.

"Direktor policije Vladimir Rebić razgovarao je sa predstavnicima >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << Euleksa i insistirao na hitnom uključivanju naših državnih organa u istragu, kao i da našoj policiji odmah dostave sve raspoložive informacije o ovom teškom krivičnom delu. Ministarstvo unutrašnjih poslova očekuje da uviđaj bude izvršen na najvišem profesionalnom nivou, jer bi u suprotnom istraga bila izuzetno otežana i moglo bi da dođe do teških posledica", saopštio je danas MUP Srbije.

U saopštenju se navodi i da MUP Srbije insistira da Euleks u najkraćem mogućem roku uključi srpske državne organe u krivičnu istragu, što bi omogućilo da počinioci ovog teškog krivičnog dela budu što pre privedeni.

Ministarstvo unutrašnjih poslova objavilo je i sva dokumenta kojima je zatraženo uključivanje državnih organa Republike Srbije u istragu, kao i upućeni zahtev za svim raspoloživim informacijama sa kojima raspolažu Euleks i UNMIK.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.