Izvor: Nezavisne Novine, 02.Apr.2018, 14:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turski sud hapsi Gulena zbog ubistva ruskog ambasadora

ANKARA - Turski sud je izdao nalog za hapšenje opozicionog islamskog propovjednika Fetulaha Gulena, koji živi u SAD, i sedam njegovih pristalica zbog optužbi za umiješanost u ubistvo ruskog ambasadora u Turskoj Andreja Karlova u decembru 2016. godine, javila je televizija "Haberturk".

Televizija se poziva na odluku suda prema kojoj je Gulen izdao naređenje za ubistvo Karlova.

Karlov je ubijen >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << 19. decembra 2016. godine na otvaranju izložbe fotografija "Rusija od Kalinjingrada do Kamčatke očima putnika" u Ankari.

Prema navodima turskih vlasti, napad je izvršio policajac Mevlut Altinaš, kojeg su eliminisale snage bezbjednosti. Karlov je posthumno dobio titulu heroja Rusije.

Ukupno je u slučaju ubistva Karlova uhapšeno sedam osoba, od kojih su trojica bivši policajci.

Turske vlasti optužuju Gulena za organizaciju državnog puča u julu 2016. godine, ali je propovjednik odbacio ove optužbe.

Raniji turski sudovi više puta su izdavali naloge za njegovo hapšenje, a Ministarstvo pravde Turske uputilo je Sjedinjenim Američkim Državama zahtjev za njegovo izručenje.

(Sputnjik)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Turski sud hapsi Gulena zbog ubistva ruskog ambasadora

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Apr.2018

Ukupno je u slučaju ubistva Karlova uhapšeno sedam osoba..Turski sud je izdao nalog za hapšenje opozicionog islamskog propovednika Fetulaha Gulena, koji živi u SAD, i sedam njegovih pristalica zbog optužbi za umešanost u ubistvo ruskog ambasadora u Turskoj Andreja Karlova u decembru 2016. godine...Pročitajte...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.