Izvor: Nezavisne Novine, 20.Feb.2018, 17:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turska želi uvesti hemijsku kastraciju za pedofile

ANKARA - Turski ministar pravosuđa Abdulhamit Gul rekao je da vlasti žele primijeniti hemijsku kastraciju za počinioce seksualnog zlostavljanja maloljetnika.

 "Sudovi će odlučiti o sprovođenju i trajanju hemijske kastracije kako bi suzbili ili smanjili seksualnu želju", rekao je Gul.

U zemlji vlada gnjev nakon što je prošle sedmice jedan 20-godišnjak napao četverogodišnjeg dječaka na svadbi u pokrajini Adana.

Tužilaštvo je danas tražilo 66 >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << godina zatvorske kazne za napadača, prenosi državna agencija Anadolija.

Hemijska kastracija već poznata u Turskoj

Hemijska kastracija već je uvedena u Tursku za počinioce seksualnih zločina u julu 2016. godine, ali je Državno vijeće spriječilo njegovo sprovođenje jer su "definicija liječenja i njegove granice bile nejasne".

"Na stolu će biti sve opcije, sve mjere koje treba poduzeti za rješenje problema", dodao je Gul.

Broj slučajeva seksualnog zlostavljanja djece porastao je s 3778 u 2006. godini na 21.189 u 2016. godini, prema podacima Ministarstva pravosuđa koje su izdale organizacije za ljudska prava. Gotovo 60 posto osumnjičenih u tim aferama tokom 2016. su bili osuđeni, navodi turska Udruženje za ljudska prava.

Skupština žena, organizacija za zaštitu prava žena, je na Twitteru upozorila da je hemijska kastracija kazna koja nije u skladu s modernima zakonima i da krši ljudska prava.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SLUČAJ SILOVANE DEVOJČICE (3) PRELILO ČAŠU: Turska uvodi kastraciju pedofila!

Izvor: Kurir, 20.Feb.2018

Turski ministar pravde Abdulahmit Gul posle serije seksualnih napada na decu izjavio je da turska vlada želi da uvede hemijsku kastraciju za pedofile.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.