Turska poručila rusku vojnu opremu vrednu milijardu dolara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Jun.2020, 15:03

Turska poručila rusku vojnu opremu vrednu milijardu dolara

Porudžbine ruske vojne opreme od strane Turske procenjuju se na oko milijardu dolara, izjavio je u intervjuu turskoj televiziji Ekoturk šef savezne službe Rusije za vojno-tehnološku saradnju Dmitrij Šugajev.

"Danas možemo da kažemo da narudžbine ruske vojne opreme od strane Turske iznose ukupno milijardu dolara, rekao je Šugajev i dodao da postoji čvrsta osnova i dobar potencijal za dalji stalni napredak u razvoju i saradnji u vojnoj sferi, preneo je TASS.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />Septembra 2017. Rusija je potpisala ugovor sa Turskom za isporuku sistema za protivvazdušnu odbranu S-400 vrednog 2,5 milijardi dolara, prve isporuke su počele 12. jula.

Avgusta 2019. turska delegacija koju je predvodio predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan pregledao je na međunarodnom vazduhoplovnom sajmu MAKS-2019 u Žukovskom, blizu Moskve, ruske borbene avione Suhoj-35 i Suhoj-57.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Da li će turski TF-iks postati konkurencija ruskom Su-57

Izvor: RTS, 02.Jun.2020

Porudžbine ruske vojne opreme od strane Turske procenjuju se na oko milijardu dolara, izjavio je u intervjuu turskoj televiziji "Ekoturk" šef savezne službe Rusije za vojnotehnološku saradnju Dmitrij Šugajev. . Dmitrij...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.