Turska policija napala grčku, snimljen sporni momenat? VIDEO

Izvor: B92, 04.Mar.2020, 11:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turska policija napala grčku, snimljen sporni momenat? VIDEO

Grčki portal Ekatimerini prenosi video-snimak, navodeći da se na njemu vidi kako turska policija baca suzavac sa svoje strane granice na grčke kolege.

Suzavac je, navodno, bačen sa turske strane granice u Evrosu tokom sukoba grčke policije i migranata koji nasilno pokušavaju da pređu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << iz Turske u Grčku.

Grčke vlasti, koje su objavile video-snimak, a to prenosi portal, navele su da turska policija stanicionirana 40 metara od granice je koristila bacač granata za ispaljivanje suzavca u tampon-zonu.

Korisnici Tvitera komentarišu: "Ovo je objava rata", ali i "Ovo su lažne vesti, gde su onda migranti?"

Grčke vlasti ispalile su jutros suzavce i omamljujuće granate kako bi odbile navalu migranata koji žele da uđu u zemlju iz Turske, a nakon što je Turska izjavila da će otvoriti svoje granice za sve one koji žele da je pređu, prenosi Tanjug.

Sukobi su nastali blizu pograničnog sela Kastanjes, duž ograde na granci sa Turskom, koja prati kopnenu liniju do reke Evros. Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan prošle sedmice je rekao da će otvoriti granicu i pustiti sve one koji žele da je pređu, što je dovelo do toga da se ka Evropi zapute hiljade migranata.

Na graničnim prelazima nastao je haos, sve je više sukoba, nasilja.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Turska policija napala grčku policiju: Snimljen sporni momenat? (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Mar.2020

Na graničnim prelazima nastao je haos, sve je više sukoba, nasilja...Jedan grčki portal preneo je video-snimak, navodeći da se na njemu vidi kako turska policija baca suzavac sa svoje strane granice na grčke kolege...Suzavac je, navodno, bačen sa turske strane granice u Evrosu tokom sukoba grče...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.