Turska počinje da vraća članove ID u zemlje porekla

Izvor: B92, 08.Nov.2019, 18:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turska počinje da vraća članove ID u zemlje porekla

Ankara -- Ministar unutrašnjih poslova Turske Sulejman Sojlu najavio je da će Ankara početi da šalje zarobljene članove Islamske države u zemlje njihovog porekla.

Početak procesa je najavljen za ponedeljak.

Kako podseća AP, on je ranije rekao da Turska "nije hotel" za članove te terorističke organizacije.

Ankara insistira da osumnjičeni članovi te grupe koji se nalaze u Turskoj budu vraćeni u svoje zemlje, bez obzira na to da li su im one >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ukinule držzavljanstvo.

Agencija podseća da je Turska optužila snage sirijskih Kurda da su prošlog meseca pustili pripadnike islamske države iz kampova na severoistoku Sirije.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Turska u ponedjeljak počinje da vraća militante

Izvor: Nezavisne Novine, 09.Nov.2019, 10:52

ANKARA - Turska će već od ponedjeljka, 11. novembra, početi da šalje kućama strane pripadnike Islamske države, rekao je ministar unutrašnjih poslova Turske Sulejman Sojlu, upozorivši Evropu da nije bitno da li su bivši militanti dobrodošli ili ne.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.