Turska guleniste hapsi i u Gabonu

Izvor: B92, 10.Apr.2018, 12:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turska "guleniste" hapsi i u Gabonu

Ankara -- Trojica turskih državljana uhapšena su u Gabonu zbog sumnji da su povezani sa muslimanskim sveštenikom koji godinama živi u egzilu u SAD, Fetulahom Gulenom.

Uhapšeni su izručeni Turskoj kako bi tamo bili privedeni pravdi, javlja danas turska agencija Anadolija.

Gabonske vlasti su trojicu turskih državljana, koji su u Gabonu radili kao direktori škola povezanih sa Gulenom, uhapsile u prestonici Librvilu 23. marta, navodi danas AP pozivajući se >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na tursku agenciju.

Uhapšeni su vraćeni u Tursku tokom operacije turske obaveštajne službe, napominje Anadolija na osnovu neimenovanih bezbednosnih izvora.

Prošle nedelje je potpredsednik turske vlade Bekir Bozdag izjavio da je turska obaveštajna agencija 80 osumnjičenih Gulenovih pristalica vratila u Tursku iz 18 zemalja, podseća američka agencija.

Inače, turski predsednik Redžep Tajip Erdogan optužuje Gulena da je organizovao pokušaj puča u julu 2016. godine, dok Gulen to poriče.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.