Troje poginulih u Lugansku, u Donjecku pogođena škola

Izvor: Blic, 03.Avg.2014, 13:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Troje poginulih u Lugansku, u Donjecku pogođena škola

Najmanje troje civila poginulo a još osam je ranjeno tokom proteklih 24 sata u oružanom sukobu i pucanju na Lugansk, saopštile su danas gradske vlasti, dok istovremeno ukrajinski i ruski mediji izveštavaju da su u drugom oblasnom centru na istoku Ukrajine, Donjecku, čitavu noć trajale borbe i da je pogođena jedna škola.

Agencija UNN prenela je saopštenje pres službe Luganska da su u tom gradu poginule tri a ranjene osam osoba i da je hitna pomoć intervenisala 68 >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << puta za 24 sata.

Pod artiljerijskom vatrom bile su teritorije Artjomovskog, Oktobarskog, Lenjinskog i Kamenobrodskog rejona, navodi ukrajinska agencija.

Itar-Tas s prenosi ocenu gradskog antikriznog centra da je situacija kritična.

U medjuvremenu, ruske agencije prenele su tvrdnju štaba proruskih snaga samoproglašene Luganske Narodne Republike (LNR) da su ukrajinski vojnici opkoljeni u Sverdlovskom rejonu na jugu te oblasti, počeli pregovore sa proruskim snagama kako bi ih pustili iz okruženja na teritoriju koju kontroliše ukrajinska vojska a u zamenu bi uništili vojnu tehniku i predali oružje.

Ta grupa vojnika nalazi se izmedju sela Pančenkovo i Birjukovo s jedne, i ruske granice, s druge strane, navodi RIA Novosti.

"Ostali su bez hrane, vode i goriva, municije imaju samo za puške za par dana borbe. Stupili su s nama u pregovore", rekao je jedan predstavnik štaba, dodajući da "ustanici nisu pristali na takvu ponudu" i da traže da im se ostavi netaknuta tehnika.

Ta ruska agencija navodi da je u okruženju nekoliko grupa ukrajinskih vojnika koji su pokušali da zauzmu pozicije uz granicu i "odseku" LNR i samoproglašenu Donjecku Narodnu Republiku (DNR).

UNN izveštava da je u Donjecku noć 2. na 3. jul bila nemirna i da žitelji skoro svih rejona javljaju za snažne eksplozije, razmenu vatre iz automatskog oružja i kretanju vojne tehnike ulicama grada.

Jedna granata pogodila je i delimično srušila školu u Petrovskom rejonu, uništeno je 560 kvadratnih metara krova, izbijeni su prozori i vrata, navodi ukrajinska agencija i dodaje da su uz zgradu potpuno uništene pomoćne prostorije.

UNN navodi saopštenje pres centra Sstaba za antiterorističku operaciju po kom ukrajinske snage nisu imale tokom protekle noći gubitaka.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Troje poginulih u Lugansku, u Donjecku pogođena škola

Izvor: 24sata, 03.Avg.2014

Najmanje troje civila poginulo, a još osam je ranjeno tokom proteklih 24 sata u oružanom sukobu i pucanju na Lugansk, saopštile su danas gradske vlasti, dok istovremeno ukrajinski i ruski mediji izveštavaju da su u drugom oblasnom centru na istoku Ukrajine, Donjecku, čitavu noć trajale borbe i...

Nastavak na 24sata...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.