Tripoli: Štrajk u znak žalosti

Izvor: B92, 17.Nov.2013, 13:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tripoli: Štrajk u znak žalosti

Tripoli -- U Tripoliju i okolini većina prodavnica i škola danas ostala zatvorena, u znak žalosti zbog žrtava nasilja u kojem je u petak poginulo više od 40 ljudi.

Škole, prodavnice i banke u glavnom gradu Libije danas uglavnom nisu radile, a Lokalni savet u Tripoliju juče je naveo da se generalni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << štrajk organizuje u znak žalosti zbog žrtava nasilja, ali i solidarnosti sa njihovim porodicama.

Neredi su izbili u petak u glavnom gradu Libije, kada se grupa demonstranata okupila ispred novog sedišta pripadnika policije iz grada Misrate, zahtevajući da oni napuste Tripoli.

Pripadnici milicije iz Misrate su na to odgovorili tako što su najpre pucali u vazduh, a onda i na okupljenu masu.

Potom su došli naoružani građani iz drugih delova Tripolija, napali pripadnike milicije iz Misrate, izbacili ih iz njihove nove zgrade, a onda je i zapalili.

U tim sukobima poginulo je više od 40 ljudi, a okršaji su bili nastavljeni i juče, kada je poginula jedna osoba.

Danas u Tripoliju nema sukoba.

Od pada režima Moamera El-Gadafija 2011. godine, stotine naoružanih grupa, od kojih mnoge plaća vlada, praktično kontrolišu Libiju, i međusobno su podelile zone uticaja.
Pogledaj vesti o: Štrajk policije

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Štrajk u Tripoliju zbog nasilja

Izvor: NoviMagazin.rs, 17.Nov.2013

U Tripoliju i njegovoj okolini većina prodavnica i škola danas je ostala zatvorena, u znak žalosti zbog žrtava nasilja u kojem je u petak poginulo više od 40 ljudi.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

SAD pozvale na uzdržanost

Izvor: Danas, 17.Nov.2013

Stanovnici libijske prestonice Tripolija i okoline stupili su juče u generalni štrajk u znak žalosti zbog žrtava nasilja u kojem je u petak poginulo više od 40 ljudi. Škole, prodavnice i banke u glavnom gradu Libije uglavnom nisu radile, a Lokalni savet u Tripoliju je naveo da se generalni štrajk...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.